Orgel arrangementen

Ab organiseert op aanvraag interessante orgel-arrangementen voor groepen, jong en oud(er). Denk aan een excursie in en rond Kampen met een (fiets)tocht langs de mooiste orgels. Wil je zelf ook eens spelen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Ook als je zelf een specifieke wens hebt. Er is heel veel mogelijk!

Ab Weegenaar

Orgel excursie

Altijd al willen weten hoe een orgel werkt? Wist je dat een orgel een blaasinstrument is? Ab Weegenaar legt graag uit hoe een orgel werkt. Je krijgt orgelpijpen te zien en te horen. Orgelspelen lijkt op schilderen. Het maken en mengen van kleurtjes leidt tot fraaie klanken. Je staat versteld van de mogelijkheden van de koning onder de muziekinstrumenten. Van hoog tot laag, trompetten tot fluiten, hard en zacht; op een orgel is eigenlijk alles mogelijk. Deze orgeltocht leidt langs verschillende kerken, waar onder de Bovenkerk met haar majestueuze Hinsz-orgel, de Broederkerk en Buitenkerk. In overleg is het mogelijk de orgels zelf te bespelen. Een aanrader voor schoolklassen en kinderen!

  • Doelgroep: schoolklassen, musici, orgelliefhebbers
  • Groepsgrootte: 5-30 personen
  • Duur: 3 uur (incl. koffie/thee)
  • Kosten: in overleg

Een reis door de eeuwen

De muziek die we nu op de radio en in winkels horen, komt niet uit de lucht vallen. Uiteindelijk is alles te herleiden tot Bach. Stadsorganist Ab Weegenaar neemt u graag mee op reis door de eeuwen. Zo ontmoetten we Bach in al zijn eenvoud en complexiteit, maar ontmoeten we ook de virtuoze Buxtehude. Verder passeren Sweelinck, Mendelssohn, Andriessen de revue. Zelfs jazz-muziek komt aan de orde. Kan dat? Jazz op een kerkorgel? Ab zal uw groep verrassen met bijzondere klankkleuren en artistieke creaties. Kortom, een reis om nooit te vergeten!
 
 

  • Doelgroep: 0-100 jaar
  • Groepsgrootte: 10-30 personen
  • Duur: 3 uur (incl. koffie/thee)
  • Kosten: in overleg

Samenwerking met Kampen and beyond

Kampen and beyond organiseert stadswandelingen in verschillende Hanzesteden zoals Kampen, Zwolle, Deventer, Harderwijk, Elburg en Zutphen. De wandelingen kunnen worden gecombineerd met een lunch en rondleidingen in verschillende historische monumenten. Ook kan dit samengaan met een rondleiding in kerken, zoals de Bovenkerk. Leuk voor orgelliefhebbers! Ab Weegenaar verzorgt deze rondleidingen langs verschillende orgels.